T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Fuat Soylu Ortaokulu

Fuat Soylu Ortaokulu

Telefon
0212 255 15 32
Belgegeçer
0212 255 15 33
WEB
https://fuatsoyluortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Mahmut Şevket Paşa Mah. Spor Sok No.37 Okmeydanı ŞİŞLİ / İSTANBUL
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
2016 2017 eğitim öğretim yılının 1. dönem 2. dönem yapılan 8. sınıf öğrencilerine yönelik TEOG merkezi sınavlarında yüksek başarı gösteren öğrencilerimiz ŞİŞLİ´de dereceye girmiştir. 1. Dönem TEOG´da en iyi derece Fuat Soylu Ortaokulu´na aittir. Yine 2. Dönem yapılan TEOG sınavında Tüm sorulardan sadece 1 yanlış çıkaran öğrencimiz vardır. Bununla birlikte genel olarak derslerin ortalaması da gayet yüksektir. TEOG´da yüksek başarı göstererek okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimize okulumuz olarak yürekten başarılar diliyoruz...
Öğretmen :33
Öğrenci :533
Derslik :18
Kütüphane Kitap Sayısı :552
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler
08:40 - 14:50
Isınma
DOĞAL GAZ
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuza Şişli Merkezden 77/A ve 77 numaralı Belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir. Beyoğlu yönünden M1 - M2 - 77 - 77A - 77C otobüsleriyle ulaşım sağlanabilmektedir.
Servis Bilgisi
Okulumuz öğrencileri servis kullanmamaktadırlar.
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl : 5 km İlçe : 2,5 km
Kontenjan Bilgileri
120
Sportif Etkinlikler
İl ve ilçe yarışmalarına katılım, çeşitli dallarda başarı.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak bilim fuarı.
Proje Çalışmaları
2017/2018 Tübitak Bilim Fuarı başvurusu kabul edilmiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Avrupa da Mülteci Eğitimi üzerine proje hazırlanıp başvurusu yapılmıştır.
Yazdır